Назад

БТПП – домакин на семинар „Жените в утрешния ден“





Българската търговско-промишлена палата бе домакин на семинар организиран по инициатива на Сдружение „More women in power“. Специален гост на събитието бе Н.Пр. г-жа Закия Ел Мадуи, посланик на Мароко.

Приветствия към аудиторията отправиха председателят на БТПП Цветан Симеонов и Н.Пр. Закия Ел Мадуи.

Цветан Симеонов изрази готовността на Палатата да съдейства на подобни инициативи и в бъдеще. Той също така сподели, че повечето дирекции и отдели в БТПП се управляват от жени, разбира се, на база професионални качества.

Посланик Закия Ел Мадуи благодари за поканата от организаторите и поздрави БТПП за възможността събитието да се осъществи с помощта на организация, представляваща бизнеса у нас.

Нейно превъзходителство изрази надеждата си в бъдеще в Мароко, България и навсякъде по света жените да имат повече права и възможности за реализация.

Лектори на семинара бяха гл. ас. д-р Силвия Георгиева от Катедра „Предприемачество“ на Бизнес факултет на УНСС и д-р Петър Стоянов от Общоикономически факултет. Двамата засегнаха теми за статута на жената през различни исторически периоди и участието им в обществения живот.

Събитието завърши с дискусия и бизнес срещи между участниците.

На семинара присъстваха представители на компании, НПО и Ротари клубове от страната.


07.04.2023 г.

Още новини:

Видео:

Назад