Назад

Активизира се българо-либийското делово сътрудничество

Отправена е покана от БТПП за посещение на либийска бизнес делегация в страната ни




 

Анастас Терзобалиев, изпълнителен директор на “Международна компания за развитие на туризъм и недвижими имоти“ ЕООД, работеща с арабските страни, и Михаил Аргатски, търговски директор на компанията, посетиха Българската търговско-промишлена палата и разговаряха с председателя Цветан Симеонов.

Терзобалиев информира за приключило наскоро посещение в Либия и проведена среща с ръководството на Съвета на либийските търговски палати, представляван от Мохамед Раид. По време на срещата е предадено писмо – покана от председателя на БТПП до либийския партньор на Палатата бизнес делегация от Либия да посети страната ни в удобен период,. По време на предстоящата визита, за която БТПП допълнително ще информира, се предвижда провеждане на двустранен бизнес форум.

Целта на посещението в Либия бе  продължаване на сътрудничеството между двете организации, основано на подписаното по – рано през годината споразумение за сътрудничество - https://www.bcci.bg/news/18644.

По време на посещението са проведени  срещи и с вицепремиера и министър на земеделието на Либия Хюсеин Ал Готрани. Посещението и проведените срещи са предизвикали широк интерес и са отразени във водещи медии в региона като Ал Достур, Либия бизнес ТВ, Уест нюз, и Ашур нюз, предаващи в няколко арабски държави, включително Либия, Ирак и Йордания.

Заинтересованите български предприемачи с интереси в Либия могат да изявят това свое намерение при дирекция “Международно сътрудничество и международни организации” на имейл – irelations@bcci.bg.

 

 


29.09.2022 г.

Още новини:

Видео:

Назад