Назад

Въвеждането на еврото ще е от полза за обществото и българските фирми, е заявил председателят на БТПП пред испански фирми
Тридесет представители на различни испански компании, които работят в България, бяха информирани от ръководството на Българската търговско-промишлена палата за притесненията и възможните резултати, които бъдещото приемане на еврото ще има в България.  Това съобщиха от посолството на Испания.

Днес, в резиденцията на посолството, се е състояла конференция, посветена на темата. На събитието е присъствал посланикът на Испания Алехандро Поланко и представители на търговската служба при посолството.

Председателят на БТПП Цветан Симеонов е представил обществените, политически и икономически аспекти на тази важна стъпка и е изразил личната си подкрепа, както и тази на БТПП и убедеността, че въвеждането на единната валута ще бъде изключително полезно за обществеността и българските фирми, чиито страхове и притеснения, съгласно данните за страните с еврото, са в повечето случаи неоснователни.

Търговската служба на посолството е запознала участниците в срещата с програмата от икономическите си дейности, която включва: железопътния сектор, интелигентна мобилност, зелен водород, бебешки аксесоари, здравни технологии, управление на водите, гурме кухня, недвижими имоти и значима програма за стипендии за испанските фирми в чужбина на стойност 60 милиона евро, от които страните от ЕС биха могли да се възползват.


Линк

21.09.2022 г.

Още новини:

Видео:

Назад