Назад

Представяне на програмата „Еразъм за млади предприемачи“ във Враца



Българската търговско-промишлена палата, съвместно с Търговско-промишлена палата – Враца, проведоха онлайн представяне на програмата „Еразъм за млади предприемачи - възможност за Вашия бизнес!“ пред участници от Врачански регион - над 25 млади и опитни предприемачи, представители на НПО и др.

Габриела Димитрова, директор „Международно сътрудничество и международни организации“ в БТПП, приветства участниците и представи програмата „Еразъм за млади предприемачи”. Тази трансгранична програма за обмен предоставя на нови или бъдещи предприемачи възможността да се учат от опитни предприемачи, които управляват малки предприятия в други държави, участващи в програмата.

Мая Милова, изпълнителен директор на Търговско-промишлена палата – Враца, поздрави участниците и маркира основните ползи от осъществяването на обмен с чуждестранен партньор. Тя насърчи младите предприемачи да бъдат активни и да се възползват от възможностите на програмата.

В рамките на презентацията бяха представени изискванията за участие на предприемачите – млади или опитни, ползите от участие в подобен обмен, както и стъпките за кандидатстване. БТПП, като посредническа организация по програмата, оказва пълно съдействие за кандидатстване, провеждане и отчитане на обмена.

Освен в рамките на Европейския съюз, младите предприемачи могат да осъществят обмен в САЩ, Канада, Тайван, Израел, Сингапур и Южна Корея по програмата - Еразъм за млади предприемачи Global, която също бе представена по време на събитието.

Габриела Димитрова представи и няколко успешни истории на предприемачи, които вече са участвали в обмени в чужбина и в България, със съдействието на БТПП. А Михаела Кътева, млад предприемач и собственик фирма за шоколадови изделия,   сподели своя опит от обмен в Словения.

При интерес за участие в програмата, свържете се с: БТПП, Дирекция „Международно сътрудничество и международни организации“, Габриела Димитрова, тел.: 02 8117 489, е-мейл: interdpt@bcci.bg; Мирослава Маркова, тел.: 02 8117 494, е-мейл: m.markova@bcci.bg

 

 


23.09.2022 г.

Още новини:

Видео:

Назад