Назад

Среща със заместник-ръководителя на мисията на Държавата Израел в София





В БТПП се проведе среща на председателя на Палатата Цветан Симеонов със заместник-ръководителя на мисията на Държавата Израел в София Наама Леви. Участваха също Виктор Дъров, съветник икономически и търговски въпроси към Посолството, и членове на Българо-израелската търговска палата.

Симеонов запозна госта с историята на организацията, членството й в различни международни организации, както и с широката гама от услуги и дейности в подкрепа на бизнеса. На срещата бяха дискутирани различни аспекти на двустранното търговско-икономическо и инвестиционно сътрудничество. Отбелязан бе потенциалът за партньорство в области от взаимен интерес, включително IT-сектора, науката, туризма и енергетиката.

Напомняме, че през 2020 г. бе подписан Меморандум за сътрудничество в областта на енергетиката между министерствата на енергетиката на двете страни. Документът цели да насърчи сътрудничеството в защита на енергийната инфраструктура, в сферата на възобновяемата енергия и в реализирането на други общи проекти в енергийната област.


23.11.2021 г.

Още новини:

Видео:

Назад