Назад

Покана за виртуален бизнес форум България-Индонезия - 24 ноември 2021г.

По повод 65-годишнината от установяване на дипломатическите отношения между двете страни


Българската търговско-промишлена палата има удоволствието да Ви информира, че  Посолството на България в Индонезия с посланик  Н.Пр. Петър Андонов в сътрудничество с Индонезийската търговско – промишлена палата и със съдействието на БТПП подготвят виртуален бизнес форум по повод 65-та годишнина от установяването на дипломатически отношения между Р. България и Р. Индонезия. Събитието ще се проведе на 24 ноември 2021 /сряда/ от 10.00 ч. /българско време/ в платформата Zoom.

По отношение на двустранното сътрудничество и търговските и инвестиционните партньорства все още има много неизползвани възможности, които имат нужда от насърчаване. Целта на форума е в конструктивна дискусия относно търговията и инвестициите да бъдат представени сектори и области с потенциал за развитие на двустранните икономически връзки.

България е деветият най-голям търговски партньор на Индонезия от страните в Централна и Източна Европа. През 2018 г. се наблюдава ръст на износа от Индонезия за България - увеличение от 330% спрямо 2017 г. През 2020 г. търговският оборот между Индонезия и България възлиза на 188 млн. щ.д., като показва нарастване с 22% спрямо предходната година. В момента двустранната търговия между двете страни все още е насочена към конвенционалните суровини и стоки: руди, каучук, пшеница, електрически машини, хартия и картон, както и селскостопанска продукция, особено пшеница. Съществуват отлични възможности за развитие на сътрудничество в други области, като информационни технологии и цифрова икономика, логистика, както и  други форми на партньорство, включително създаване на съвместни предприятия.

Желаещите да участват в онлайн срещата, могат да заявят предварително своето участие на следния линк, в срок до 23 ноември 2021г. /вторник/. Участието е безплатно. Работен език на форума е английски език. Регистрираните участници ще получат линк за свързване.

При наличието на допълнителни въпроси, може да се свързвате с дирекция „Международно сътрудничество и международни организации“ към БТПП на тел.: 02 8117 489, 8117 421 или e-mail: irelations@bcci.bg.

Приложение: Проекто-програма

 


17.11.2021 г.

Още новини:

Видео:

Назад