Назад

Среща с посланика на Словения в София Н.Пр. Анжей Франгеш

Състоянието на икономиките на България и Словения – във фокуса на разговора




Посланик Франгеш получи традиционния символ на Председателството на Съвета на ЕС от Евроклуба

 

В продължение на скорошната среща на  Евроклуба, организирана от Enterprise Europe Network към БТПП по повод началото на Словенското председателство на Съвета на Европейския съюз, председателят на БТПП Цветан Симеонов разговаря с посланика на Словения в София Н.Пр. Анжей Франгеш и Зорница Здравкова, икономически сътрудник в Посолството в София.

Посланик Франгеш получи традиционния символ на Председателството на Съвета на ЕС от Евроклуба и заяви, че за него ще бъде чест да съдейства за постигане на основните приоритети и насоки  на председателството на Словения до края на настоящата година. Симеонов пожела успешен мандат.

Събеседниците обсъдиха състоянието на икономиките на България и Словения, както и факторите, които им влияят, включително разпространението на Ковид-19.

Симеонов подчерта, че БТПП настоява за много внимателно налагане на ограничителни мерки, за да не пострадат и индустрии, които не са толкова засегнати до момента. Той сподели някои от предложенията, които Палатата е подала на ниво министерства – икономически сектори със сходно състояние да се третират еднакво и епидемичните мерки да се подбират и прилагат на по-ниско ниво, например община.

 


26.08.2021 г.

Още новини:

Видео:

Назад