Назад

Новият търговски на Австрия се представи в БТПП





Председателят на Българската търговско-промишлена палата – Цветан Симеонов проведе среща с новоназначения ръководител на търговското представителство към Посолството на Австрия в България – Филипе-Джузепе Купфер.

До сега тази длъжност бе изпълнявана от Улрике Щрака, която е отличавана неколкократно от БТПП за съдействието й при развитие на двустранните икономически отношения, както и за изпълнението на целите на БТПП.  Улрике Щрака е наградена през 2018г. по време на Годишните награди на БТПП за активиране на икономическото сътрудничество между България и Австрия , участвала е в кръглата маса, организирана неотдавна от БТПП по линия на Инициативата „Три морета“, в онлайн среща на Съвета на браншовите организации към БТПП, в многобройни бизнес форуми, включително този, по повод официалното посещение на президента на Република Австрия г-н Александър Ван дер Белен в България.

 Цветан Симеонов запозна новоназначения ръководител на търговското представителство с дейността на БТПП, услугите, които Палатата предоставя онлайн по време на пандемията, както и с активното сътрудничество на БТПП с Австрийската търговска камара и Асоциацията на европейските търговско-промишлени палати /ЕВРОПАЛАТИ/.

По време на работната среща бе обсъден търговският стокообмен с Австрия, като важен и традиционен партньор на България. По данни на Министерство на икономиката на България износът ни за 2020г. възлиза на 536.6 млн. евро, а вносът от Австрия е 821.9 млн. евро. Стокообменът възлиза на 1 358.6 млн. евро, като отбелязва спад от 2.1 % през миналата година.

Филипе-Джузепе Купфер информира за предстоящи инициативи на търговското представителство, сред които участие със щанд и делегация по време на изложението за машини и технологии в металообработката  MACHTECH & INNOTECH EXPO, което ще се проведе в периода 14-17 септември 2021г. в Интер Експо Център.


23.08.2021 г.

Още новини:

Видео:

Назад