Назад

Индийска старъп компания гостува в БТПП







Българската търговско-промишлена палата посрещна представители на индийската компания VueNow Marketing Services Pvt. Ltd., заедно с ръководството на Пловдив Тех Парк АД.

 

Председателят на БТПП Цветан Симеонов разговаря с гостите, които представляват стартъп компания, управляваща центрове за данни /data centers/. Той представи силните страни на българската икономическа среда, която има голям потенциал да привлича инвеститори заради благоприятни данъци, държавна подкрепа, принадлежност към европейската икономическа зона както и други условия.

 

Симеонов запозна представителите на индийската компания и с работата на БТПП, ползите от прилагането на търговски арбитраж и редица онлайн услуги. Той подчерта, че разширяването на бизнес от България към съседните страни е по-лесно, благодарение на отличните икономически и добросъседски отношения с близките държави и ЕС.

 

Индийските партньори имат намерение да инвестират в България в изграждане на дейта-център. Компанията им обслужва клиенти, предоставящи облачни услуги, телекомуникационни услуги, финансови и др. дейности. Гостите поставиха редица въпроси, свързани с регионите в страната, в които инвеститорите имат нулев данък върху печалбата, секторите, които в момента се развиват добре, условията за внос на компютърна техника и оборудване и др.

 

Индийската компания вече е осъществила срещи с министъра на икономиката и изп. директор на Българската агенция за инвестиции. Предстоят още срещи в страната. Посещението в България на представителите на VueNow се осъществява с помощта на Българското посолство в Делхи и ръководителя на Службата по търговско-икономически въпроси в Индия.


25.08.2021 г.

Още новини:

Видео:

Назад