Назад

БТПП взе участие в Генералната асамблея на Асоциацията на световните търговски центрове

Виртуална платформа свърза 169 търговски центрове и над 1000 участника от 70 страни
Асоциацията на световните търговски центрове (АСТЦ) - международна търговска организация, която се състои от над 300 световни търговски центъра (СТЦ) в близо 100 държави по света, събра повече от 1000 участници на своята Генерална асамблея през тази година.

Представители на БТПП се включиха в събитието, продължило една седмица, заедно с колеги и партньори от цял свят - 169 световни търговски центрове и над 570 представители на бизнеса. Участие взеха както бизнес лидери, така и представители на правителства, академичните среди, медии и международни организации. Те присъстваха на сесии и дискусии на живо с участието на изтъкнати водещи лектори и цяла седмица имаха възможности за B2B срещи, осъществени във всички часови зони с помощта на специална платформа.

Сред разискваните теми бяха: глобална търговия, МСП и международната търговия, достъп до финансиране в развиващите се пазари и ролята на жените-предприемачи, икономиката и възможности за растеж след пандемията, промени и иновации в сферата на недвижимото имущество, общество и бизнес и др.

„С това събитие демонстрирахме истинската сила и потенциал на глобалната общност на АСТЦ и осигурихме много осезаеми ползи за нашите членове и техните мрежи“- заяви Джон Дрю, председател на Борда на директорите на АСТЦ.

Участниците се запознаха с платформата за улесняване на международната търговия Global Trade Helpdesk - инициатива на СТО, Конференцията за търговия и развитие на ООН и Международния център за търговия. Платформата улеснява намирането на подходящи пазари, предоставяйки ключова търговска информация от 11 организации.

Бе обявен стартът на подкаст на АСТЦ Trade Wins, източник на споделени знания и идеи от водещи световни експерти  от различни сфери и страни. Целта на подкаста е да мотивира и вдъхновява бизнеса.

Следващата генерална асамблея на АСТЦ  ще се проведе през 2022 г. в Акра, Гана.

В рамките на събитието БТПП проведе множество срещи с партньорски световни търговски центрове и компании от: Португалия, Италия, Индия, Алжир и др. Очаквайте следващи инициативи по линия на АСТЦ.

 


13.05.2021 г.

Още новини:

Видео:

Назад