Назад

Разширяване на бизнес контактите България – Италия





Н.Пр. Джузепина Зара, новоназначен посланик на Италия в България посети Българската търговско-промишлена палата заедно с Франческо Калдероли, заместник-ръководител на мисията в София.

Посланик Зара вече има опит в България. Между 1994 и 1998 г. тя отговаря за икономическия и консулския отдел в Посолството на Италия в София, както и за двустранните търговски отношения. През 1996 г. като съветник в Посолството на Република Италия в България е била отличена с диплом на БТПП като търговски представител за личното й съдействие, оказано на Българската търговско-промишлена палата за разширяване на икономическите връзки между деловите среди и търговските палати на двете страни. 

Председателят на БТПП Цветан Симеонов разговаря с дипломатите и представи новостите в работата на палатата. Той подчерта активното взаимодействие с италиански партньори и италианските инвеститори в България - Конфиндустрия, ИЧЕ, Българо-италианската търговска палата и индивидуални инвеститори - действащи и потенциални.

Бе обсъден планът за възстановяване на ЕС, изготвен от Европейската комисия, Европейския парламент и лидерите на ЕС, за да се подпомогне поправянето на икономическите и социалните щети, причинени от  коронакризата.

Посланик Зара посочи, че италиански фирми могат да бъдат много полезни в различните приоритетни области на този план, както и за разрастване на чуждестранните инвестиции в страната, по-конкретно в области като транспортна инфраструктура, дигитализация на пристанища, енергетика и др.

Бе договорен активен обмен на информация с цел оказване на търсено съдействие от страна на български и италиански фирми. При желание за сътрудничество с фирми и организации от Италия моля да заявите интерес в БТПП, Дирекция Международно сътрудничество и международни организации, e-mail: interdpt@bcci.bg  за включване в предстоящи бизнес инициативи по линия на Палатата.

 


12.04.2021 г.

Още новини:

Видео:

Назад