Назад

Председателят на БТПП взе участие в онлайн дискусионен форум на тема: Образование-наука-бизнес



На 1-ви април 2021г. катедра „Стопанско управление“, Стопански факултет, ВТУ „Св. св. Кирил и Методий“ и Регионален клуб на БАУХ – В. Търново организираха  онлайн събитие, посветено на новите възможности за младите хора в ограниченията по време и след Ковид - кризата.

Форумът бе открит от проф. д.и.н Пенчо Пенчев, ръководител катедра „Стопанско управление“ и декан на Стопански факултет на ВТУ „Св. св. Кирил и Методий“ и модериран от доц. д-р Венета Христова, преподавател в катедра „Стопанско управление“ на ВТУ „Св. св. Кирил и Методий“ и председател на Регионален клуб на БАУХ В. Търново.

Серията от презентации по време на онлайн дискусията започна с представянето на председателя на БТПП г-н Цветан Симеонов. Той запозна участниците в събитието с инициативите, от които е част и които организира Палатата във връзка с образованието, науката и бизнеса. Г-н Симеонов обърна внимание на летните стажове в БТПП, които тази година се проведоха дистанционно и курсовете за млади арбитри, които също преминаха в онлайн формат. Дейностите по проектите, в които участва БТПП, също промениха своя формат, като се проведоха поредица от онлайн обучения, семинари, стажове и лекции. В експозето си председателят на Палатата се спря и на приоритетите на АОБР , в които е залегнала и темата за науката, образованието и бизнеса. 

Семинарът продължи с презентация на тема: Новата реалност след Ковид - две напълно различни професии са нужни, за да не останем без работа. Г-н Георги Първанов, управител на CТeam, член на УС на БАУХ, партньор в Евъргрийн Талънтс 55+, bachkam.bg и Bulgaria Wants You представи идеята за това колко са важни допълнителните умения и дори втората допълнителна професия в настоящата извънредна ситуация.Приложена презентация.

Г-жа Екатерина Иванова-Петрова, Ръководител програма „Еразъм+“- НВУ „Васил Левски“, В. Търново включи в онлайн дискусията и актуалната тема за повишаване на ефективността на пазара на труда чрез информационни и дигитални платформи по време и след пандемия.Приложена презентация

В края на форума г-жа Полина Господинова – Георгиева  представи проекта Design Your HR Future (Развитие и укрепване на мрежата от общности на БАУХ) – инициатива на Българската асоциация по управление на хората. Основна цел на проекта е да се осигури по-ефективен диалог и непосредствена връзка между бизнеса и образованието така,  че следващото поколение HR специалисти да бъдат добре подготвени и мотивирани, за да се изгради мост между теорията и практиката в дейността по управлението на човешки ресурси. Приложена презентация.

Презентацията на председателя на Палатата можете да видите ТУК

 

 

 


05.04.2021 г.

Още новини:

Видео:

Назад