Назад

"Европа никога няма да даде пари на държава, която не се знае каква е програмата ѝ", каза Красимир Дачев

Зам.-шефът на БТПП: Най-обран и най-логичен се явява Борисов


Изборите минаха, но коя е офертата за работеща държава?

"Тази година е стратегически важна за Европа и ЕС, а още повече за България. Ако я пропуснем в личностни междуособици, а не използваме годината за нещо градивно, ще изпуснем и последния влак, за който сме се закачили едвам. Най-обран, най-логичен се явява Борисов, с всичките му недостатъци", каза зам.-председателят на БТПП Красимир Дачев за "Денят ON AI

 

Той подчерта, че се задава нова световна икономическа криза.

"Колко ще бъде тежка е трудно да се каже, но има нещо важно и съществено - големите бунтове и революции в света са ставали не поради идеологически причини, а поради глада. Ние се запътваме към глада, защото свикнахме да живеем малко на широко, да нямаме недостатъци, но те наближават", допълни Кр.Дачев.

По думите му най-логичното нещо е обединението.

"Да се обединяват, до края на годината да се свика Велико народно събрание. Всички искат нова Конституция. Това е най-естественото, така няма да загубим годината, ако я загубим - все едно сме загубили 10 години. Европа никога няма да даде пари на държава, която не се знае каква е програмата ѝ и каква е устойчивостта. Програма всеки може да даде, трябва да има гарант, че се изпълнява", коментира експертът.

Красимир Дачев допълни, че политиците трябва да мислят за държавата, а не за собственото си его.

"Това, което беше досега, ще ни се струва като райска песен. Това, което предстои, ще бъде много по-тежко и трябва да сме подготвени. Идва зелена сделка, за която ние не сме подготвени, за нея трябват много пари", категоричен е той.

Вижте целия разговор във видеото.


07.04.2021 г.

Още новини:

Видео:

Назад