Назад

Разширяване бизнес-връзките с Ирландия



Председателят на БТПП разговаря с Н.Пр. Мартина Фийни, извънреден и пълномощен посланик на Ирландия, която от скоро е в София. Цветан Симеонов запозна дипломата с информация относно отношенията и партньорските връзки на ниво търговско-промишлени палати от България и Ирландия, които освен на национално равнище общуват много активно в Асоциацията на европейските търговски палати.

Симеонов представи и насоките за работа на БТПП като бизнес и работодателска организация. Посланик Фийни посочи, че страната й е тясно ангажирана с Международната организация на трудa /МОТ/ и отбелязването на 100 годишнината на организацията. Още повече, един от основните автори на декларацията от Филаделфия /1944/, в която са заложени целите на МОТ е ирландец.

Събеседниците обсъдиха темата как разпространението на Ковид19 е повлияло на двете страни, на бизнеса, на интернационализацията и дигитализацията.

Симеонов информира посланик Фийни относно инициативи на БТПП, сред които Евроклуба, Съвета по инвестиции, както и представи основните услуги и дейности на палатата.

Беше договорен активен обмен на информация с цел подпомагане връзките между бизнеса от двете страни.

При интерес за намиране на партньори в Ирландия, можете да се свържете с БТПП, дирекция Международно сътрудничество и международни организации, e-mail: interdpt@bcci.bg.


08.04.2021 г.

Още новини:

Видео:

Назад