Назад

БТПП потвърди развитието на търговско-икономическите отношения между България и Шанхай, Китай





Владислав Спасов ще бъде новият генерален консул на България в Шанхай, Китай. Той посети Българската търговско-промишлена палата и разговаря с председателя Цветан Симеонов.

Основна тема на дискусията бяха начините за стимулиране на търговско-икономическите отношения между двете страни. БТПП работи много активно със Службата по търговско-икономически въпроси на България в Шанхай и в този смисъл Цветан Симеонов потвърди желанието на палатата това сътрудничество да продължи.

Владислав Спасов от своя страна представи приоритетите на своята мисия, която ще работи с гр. Шанхай и окръга му – с население около 306 млн. жители и територия 1/7 от тази на ЕС. Той сподели, че поради концентрацията на много компании в Шанхай взаимодействието с български партньори е улеснено. Генералният консул заяви, че разглежда БТПП като важен партньор за опосредстване на контактите между български и китайски фирми от източния град и региона му.

Симеонов обсъди със събеседника си и начини за по-лесно предаване на бизнес и икономическа информация в двете посоки. Очаквайте покани за предстоящи инициативи и събития с китайски партньори.

Заинтересованите компании за сътрудничество с партньори от Шанхай, Китай могат да се свързват с: БТПП, дирекция „Международно сътрудничество и международни организации“, тел.: 02 8117 489, e-mail: interdpt@bcci.bg


07.04.2021 г.

Още новини:

Видео:

Назад