Назад

Втори инфо-уебинар за МСП относно финансиране на иновативни разработки в сферата на когнитивната роботика







Вторият информационен уебинар по проект VOJEXT*, по който БТПП е партньор, ще бъде проведен на 15 април,  четвъртък, от 15.30 ч.  Целта му е да запознае потенциални фирми- кандидати с най-важната информация за отворената покана – допустими проекти, финансова подкрепа и менторска програма, срокове, необходими документи и процедура по кандидатстване. Работният език на събитието е английски, линк за регистрация може да бъде намерен тук.

Поканата ще финансира 5 проекта, които предлагат решения на едно от 5-те технологични предизвикателства, свързани с внедряване и приложение на разработената в рамките на проекта роботизирана ръка (кобот). Максималното финансиране, което може да спечели един проект, е до 100 000 евро. Срокът за подаване на предложенията е 30 април (18:00 ч. EET, българско време)Всички необходими документи за кандидатстване може да намерите на следния линк: https://vojext.eu/open-calls

Повече за проекта може да се прочете на официалния уебсайт https://vojext.eu/, на уебсайта на БТПП, както и в социалните мрежи/канали (Facebook, Twitter, LinkedIn и YouTube). В изброените информационни източници ще бъдат анонсирани и предстоящите покани за проекта, свързани с каскадно финансиране (разпределяне на средствата от „Хоризонт 2020“ на трети страни под формата на вторично отпусната безвъзмездна финансова помощ).

---------------

* Проект VOJEXT (Value Of Joint EXperimentation in digital Technologies for manufacturing and construction) е с продължителност от 42 месеца и се изпълнява в рамките на програма „Хоризонт 2020”. Основната цел на проекта е  да насърчи МСП към по-бързо внедряване на иновативни технологични разработки в производствените процеси. За тази цел, партньорите по проекта ще разработят ново поколение от автономни и когнитивни (познавателни) роботи (т.нар. коботи), които се управляват и наблюдават от кибер-физична система, позволяваща ефективно планиране и контролиране на производствения процес.

За допълнителни въпроси: БТПП, Дирекция „Европейска интеграция и европейски проекти“, тел.: 02 8117 556/553,  ел. поща: projects2@bcci.bg , projects3@bcci.bg

 

 


01.04.2021 г.

Още новини:

Видео:

Назад