Назад

БТПП участва в борда на Бизнес съвета към Организацията на черноморското икономическо сътрудничество

Българската търговско-промишлена палата участва в среща на борда на Бизнес съвета към Организацията на черноморското икономическо сътрудничество /ОЧИС/, организирана в края на румънското председателство, което поради пандемията бе удължено /1 януари – 31 декември 2020 г./

Събитието бе открито от Михай Дарабан, председател на Бизнес съвета на ЧИС (януари-декември 2020 г.) и председател на Румънската търговско-промишлена палата, Майкъл Кристидис, генерален секретар на ОЧИС, Александру Eнe, председател на Комисията за сътрудничество в Черноморския регион в Министерство на външните работи на Румъния.

Домакините на събитието направиха доклад за извършените дейности в рамките на председателството от страна на Румънската ТПП.

Председателят на Българската търговско-промишлена палата Цветан Симеонов оцени високо активната работа на партньорите от Румънската ТПП, които положиха усилия в областите: насърчаване на кръговата икономика и улесняване на транспортната свързаност.

Представители на Бизнес съвета на ОЧИС от Азербайджан, Армения, България, Гърция, Северна Македония, Република Молдова, Русия, Сърбия и Украйна обсъдиха темите от дневния ред и възможностите за насърчаване на търговията в региона, свързаността и мерките за преодоляване на настоящата криза.

В рамките на срещата, представителят на Стопанската камара на Македония бе горещо приветстван в Бизнес съвета на ЧИС в резултат на присъединяването на Република Северна Македония към Организацията за Черноморско икономическо сътрудничество.

Председателството на Бизнес съвета от 1 януари 2021 г. бе поето от Търговско-промишлената палата на Тирана.


18.12.2020 г.

Още новини:

Видео:

Назад