Назад

БТПП съ-участва в конференция по проект Good Wood



В началото на декември се проведе заключителна онлайн конференция на европейския проект Good Wood. Проектът бе осъществен под ръководството на Италианската конфедерация на малките и средни предприятия /CONFAPI/, в периода февруари 2019 -декември 2020 г.

Проектът „Good Wood“ бе насочен към насърчаване на социалния диалог за устойчивото развитие на дърводобивния сектор чрез провеждане на работни срещи, семинари, посещения за обмен на опит с участието на социални партньори в страните по проекта (Италия, Португалия и България). Успоредно с това партньорите на проекта направиха изследвания в дърводобивния и дървообработващия сектор, чиито резултати бяха официално представени по време на събитието.

Конференцията беше открита от председателя на Европейската конфедерация на предприятията от дървопреработвателната промишленост /CEI-Bois/ Андерс Ек, който потвърди, че организацията му е пряко ангажирана с основната цел на този проект да насърчи прехода на дървообработващия сектор към повишена екологична устойчивост включително чрез социален диалог между работодателите и работници. Това е по-важно от всякога, тъй като индустрията търси пътища за устойчиво възстановяване от пандемията Covid-19.

Събитието бе последвано от представяне на Зелената сделка на ЕС и какво означава тя за дървообработващата промишленост от Джереми Уол, представителна Главна дирекция Растеж с фокус върху ефективността на ресурсите и суровините.

 


16.12.2020 г.

Още новини:

Видео:

Назад