Назад

Бизнесът се преориентира, за да оцелее




"Бизнесът в пазарната икономика има качеството, че винаги оцелява, но не всеки бизнес. Това е разделителната линия. Има хора, които когато видят, че не могат, се преориентират, или спират, за да не завличат своите партньори и да задлъжняват повече към своите клиенти. Първите неща се видяха, когато започна мярката 60/40", каза председателят на БТПП Цветан Симеонов в студиото на "Денят ON AIR".

Но според него мярката 80/0 е по-добра, защото не се ангажират работодателите с 40-те процента, както и не се създава напрежение в обществото.

"Не може този, който работи, да си получава заслужено цялата заплата, а успоредно с него някой, който не прави нищо в момента, да получава 100% от заплатата си. Това по никакъв начин няма да го стимулира да си търси работа. Няма да стимулира работодателя да види мерки за по-добро представяне на фирмата, за да може поне част от работниците да ги върне на работните места", коментира Симеонов пред Bulgaria ON AIR.

Той подчерта, че сумите не са малки.

"Ангажирането на много институции обаче - от едната страна дава възможност, уж, за ускоряване на процеса на достигане на средствата до бизнеса. Но от друга страна обаче, намаляват сумите, които стигат до бизнеса. В България влияе обстановката - лошата, бавната и прекалената администрация. По-добре е да се инвестира в бизнеса, защото той ще създаде работни места и ще плаща данъци", допълни председателят на БТПП.


Линк

16.12.2020 г.

Още новини:

Видео:

Назад