Назад

Гена Събева БТПП: Бизнесът е намерил начин да оцелее в кризатаАко трябва да съм честна, помощта от държавата за бизнеса не е достатъчна, защото имаме много пропуснати ползи, изключително много за цяла година. Това не е малко, това е един много дълъг период. Това каза Гена Събева, председател на браншовите организации на БТПП в „Лице в лице” по БТВ.

Смятате ли, че 3000 или 10 000 лева могат да помогнат на една малка фирма, за да съществува и да плаща наеми през това време.

Има наеми, има разходи, които са безкрайно много и не всички влизат в положението на бизнеса, каза още Гена Събева.

Всички бизнеси са потърпевши в момента заради пандемията, а помощта от държавата не е достатъчна. Това коментира в студиото на „Лице в лице“ Гена Събева, председател на браншовите организации на БТПП

Много повече бихме изкарали, пропуснати ползи има за цяла година, 3000 или 10 хиляди лв. не могат да помогнат на малка фирма да плаща наеми, заплати, има много разходи, добави тя за bTV

Събева обясни, че спестяванията на хората са се увеличи, защото те не харчат.

„Хората спряха да наемат зали за малки партита, спряха да ходят по заведения, не наемат кетъринг, спестяванията се увеличават, вместо да  ги вкарат в икономиката“, добави председателят на браншовите организации на БТПП.

Тя открои и някои бизнеси, които по време на пандемията все пак са успели да се развият. „Фирмите, които посредничат при получаване на държавни пари, печелят много от това. Ремонтите и хората, които правят домашни интериори и продават продукти за дома, просперират в пандемията, явно защото хората си седят вкъщи и забелязват какво може да се подобри“, обясни Събева.

Тя заяви, че сега са се обединили 32 фирми, за да си помагат и си правят онлайн срещи всеки вторник сутрин.

По думите на Гена Събева хората в момента спестяват и не харчат никакви пари Приемаме всичко, което прави държавата и сме съгласни с него. Аз от 30 години се занимавам с бизнес и разчитам на партньорите си. Защо не и на държавата? Това заяви Гена Събева от Българската търговско-промишлена палата (БТПП) в телевизионно интервю. Според думите ѝ бизнесът е намерил начин да оцелее в кризата.

"Ние сме се обединили, помагаме си и си даваме препоръки. Срещаме се всяка сутрин онлайн. Ние сме 32 компании, които работят в различни направления на индустрията. Събрахме се по време на пандемията. Ние всички отчитаме резултати. Единственият начин за оцеляване е чрез обединяване", категорична бе тя. Събева отбеляза, че абсолютно всички са потърпевши от кризата. "Ние проверяваме всяка една от фирмите, които влизат при нас", увери тя.

"Много е трудно да се набере инерция, след като си спрял дейност. Имаме изключително много пропуснати ползи за цяла година. Не всички влизат в положението на бизнеса", каза още тя

 „Това е единствения начин да се спасим – нов тип маркетинг чрез препоръки. Опознаваме се, представяме се и казваме какво търсим, фокусирали сме се в областта на индустрията, обслужваме я. Целим да достигнем до своите клиенти по различни начини,  чрез строителство на индустриални предприятия, финансови анализи, европроекти“, обясни Събева.

Цялото интервю на г-жа Събева може да се гледа от ТУК


Линк

17.11.2020 г.

Още новини:

Видео:

Назад