Назад

Международно състезание за иновативно предприемачество ще събере инвеститори от България, Турция и ЛитваСлед успешното преминаване на двата първи кръга от състезанието за иновативно предприемачество, проведени през м. август и м. септември т.г. , Българската търговско-промишлена плата, заедно с партньорите си от Литва и Турция, организира международно онлайн събитие.  Целта е свързване на иноваторите с представителите на бизнеса и потенциални инвеститори и партньори. Общо 10 участници ще представят идеите си пред представители на бизнес общността в трите партньорски страни. Благодарение на силното участие и оригиналността на представените идеи, както и на усилията на БТПП, единствено от България ще се включват четирима  участници.

Какви са идеите на младите иноватори от България?

Проект 1: Last minute box
Целта е да се намали разхищението на храната, за да подобри живота на хората в България, както и в съседните държави. Проектът предоставя практично решение за оползотворяването на непродадената в края на деня храна от заведения, хотели и супермаркети. Чрез платформа ще се осъществява връзката между (Б2Б) сектора ХОРЕКА и (Б2С) крайните потребители.

 

Проект 2: ISPEAK
Проектът представлява онлайн платформа, която свързва ученици от цяла България, които изучават чужд език, с вдъхновяващ ментор, който владее езика като майчин. Всеки ученик се записва за неформални видео срещи, планирани според конкретните му нужди. Целта е всяко дете да има шанс да практикува чужд език в автентична среда.

 

Проект 3: Outdoor activities school
Целта на проекта е изграждане на най-голямата платформа, в която да има разнообразни курсове с активности на открито. Проектът предлага решения в няколко основни направления - застоял начин на живот и прекарване на прекалено много време в затворени помещения, търсене на хоби, депресия и социална дистанция, търсене нов вид лични предизвикателства, търсене на нова среда и предотвратяване на така наречения „бърнаут“.

 

Проект 4: "Атлас на хистологични разтвори" - (Atlas of Histological Specimens)
Крайният продукт в този проект в приложение за мобилни устройства, което служи като учебно помагало за наука за клетката. Чрез добавена реалност се показват детайлни триизмерни модели на основни системи на човешкото тяло, хирургични разрези за вземане на тъкан, както и изображения от електронен микроскоп на клетъчно ниво.

Повече за тези и други проекти ще може да видите в деня на събитието, 8-ми октомври oт 14:00часа.

Кой може да участва и как да се регистрирате:

Представители на бизнеса, корпорации, инвеститори, акселератори и всеки, който има интерес към нови международни партньорства, насочени към комерсиализиране на  иновации и развитие на нови идеи. За да участвате, моля да се регистрирате на следната платформа: https://page.co/E7NV

Koи сме ние?

Проектът е управляван от Търговската палата в Трабзон (Турция), в партньорство с палатата в Каунас (Литва) и Българската търговско-промишлена палата.

Състезанието ще се проведе в рамките на проект „Концепция за международна иновационна мрежа“, TR2015/DG/01/A6-02/081, финансиран по линия на  Европейския съюз, програма Turkey-ЕU Business Dialogue, уебсайтhttps://bg.conceptinnovation.network/

Ако имате допълнителни въпроси, не се колебайте да се свържете с  EEN при БТПП на тел:  02 8117505/515 или на имейл: een@bcci.bg

 

 

 


02.10.2020 г.

Още новини:

Видео:

Назад