Назад

Търговско-икономическите отношения с Испания се развиват успешно



На среща в Българската търговско-промишлена палата Н.Пр. Алехандро Поланко Мата, посланик на Кралство Испания в България, представи новия ръководител на Търговската служба към Посолството в София, Роберто Руис. Председателят на БТПП  Цветан Симеонов разговаря с дипломатите и обсъди редица теми, сред които последиците от разпространението на Ковид-19 върху икономиката на двете страни, с оглед на факта, че Испания е силно засегната от болестта.

Посланик Мата отбеляза, че контактите с Испания са отлични, но може да се направи повече в посока информиране на бизнеса от двете страни за съществуващите възможности.

Роберто Руис представи области, в които сътрудничеството между България и Испания има голям потенциал, по-специално в сектори като автомобилостроене, изграждане и управление на транспортна инфраструктура (ж.п., тунелно строителство), възобновяема енергия, управление на водни ресурси и други.

Симеонов подчерта, че БТПП има отлични отношения с Търговската служба при Посолството на Испания в София и се надява това сътрудничество да продължи и в новата реалност чрез виртуални бизнес събития, съдействие за намиране на партньори от двете страни, обмен на полезна за фирмите информация и споделяне на добри фирмени практики за двустранно сътрудничество.

 


28.09.2020 г.

Още новини:

Видео:

Назад