Назад

В БТПП се организира онлайн среща с ръководството на Търговско-промишлената палата на ЮАР



Председателят на Българската търговско-промишлена палата – Цветан Симеонов, проведе онлайн среща с Н.Пр.Табо Тахе, извънреден и пълномощен посланик на Република Южна Африка в София. Участие в срещата взеха още Машудубеле Мамаболо, съветник към Посолството на ЮАР и Мирослава Маркова, главен експерт „Международно сътрудничество и международни организации“ към БТПП.

По време на работната среща посланик Тахе представи информация за резултатите от посещението си във Варна през месец февруари тази година, както и планираните инициативи на Посолството за насърчаване на двустранните търговско-икономически отношения между България и ЮАР.

Акцент в разговора бе поставен върху идеята за организиране на по-мащабно онлайн мероприятие с участието на представители на бизнеса от двете страни и на институциите. Председателят на БТПП изрази готовността на Палатата да съдейства за провеждането на подобна онлайн конференция през месец септември 2020г. Участниците в срещата се съгласиха, че е необходимо привличането и на други партньори в организирането на срещата - като двете изпълнителни агенции: ИАНМСП и БАИ, с цел представяне на бизнес климата и инвестиционните възможности, както и постигането на реални, практически резултати от събитието.

Договорено бе организирането на съвместна онлайн среща с ръководството на Търговско-промишлената палата на ЮАР, с цел подготовка на събитието и маркиране на основните сектори от интерес за бизнеса от България и ЮАР.

Фирмите, които желаят да участват в предстоящо онлайн събитие, могат да заявят интерес на m.markova@bcci.bg .

БТПП ще информира допълнително за провеждането на предстоящата онлайн конференция с представители на бизнеса и институциите от Южна Африка.


22.06.2020 г.

Още новини:

Видео:

Назад