Назад

Председателят на БТПП се срещна с акад. Никола Съботинов





По повод награждаването на акад. Никола Съботинов с наградата Питагор председателят на УС на БТПП Цветан Симеонов разговаря с отличения директор на Института по физика на твърдото тяло към БАН.

Една от организациите, която издигна и подкрепи неговата кандидатура бе Българската търговско-промишлена палата. Цветан Симеонов изрази удовлетворение, че съпредседател на Съвета по иновации при Палатата е награден с това отличие. Акад. Никола Съботинов, председател на БАН 2008-2012 г., бе с номинация в категория „Голяма награда „Питагор“ за цялостен принос в развитието на науката“.

На награждаването акад. Съботинов беше казал "Тази награда приемам като признание за моята работа от двете организации които ме номинираха, първо Института по физика на твърдото тяло към БАН, в който институт започна моята изследователска дейност и продължава за щастие и до ден днешен.

Искам да благодаря на второ място на Българската търговско-промишлена палата, която високо оцени иновационния характер на моите научни изследвания, преминали от изобретение през задълбочени научни изследвания, достигнали до индустриална реализация, както у нас, така и в чужбина. Всички тези изследвания са проведени в България и успешно се конкурират в тази силно конкурентна област, каквато е лазерната наука, лазерните технологии",


15.06.2020 г.

Още новини:

Видео:

Назад