Назад

БТПП отличи Арналдо Абруцини, изпълнителен директор на ЕВРОПАЛАТИ





Българската търговско-промишлена палата връчи почетна диплома и плакет на досегашния изпълнителен директор на Асоциацията на Европейските търговско-промишлени палати - Арналдо Абруцини. Награждаването беше обявено по време на 127-та Пленарна асамблея на Европалати и редовно заседание на Борда на директорите на 9 юни 2020 г. Абруцини бе отличен за активното му сътрудничество с Българската търговско-промишлена палата и за приноса му за развитието на ефективно и дългогодишно сътрудничество между БТПП и Асоциацията на европейските търговски палати по време на неговия мандат.

Арналдо Абруцини е дългогодишен главен секретар на Асоциацията (от 1999г. до 2014 г.), а последните 6 години той е главен изпълнителен директор на Европалати. По време на неговия мандат са осъщесвени редица посещения в София и срещи с представители на държавната власт, на които са обсъждани предизвикателствата пред Европа, поддържането на благоприятна бизнес среда, осигуряване на квалифицирана работна сила, образование и професионално обучение. Абруцини участва в честванията на БТПП по повод 120 години от създаването на Палатата. Важно събитие е организираното с негово съдействие първо регионално издание на Европейския парламент на предприятията през юни 2018 г. в София.

Във връзка с престижната награда и преминаването му на друга позиция в Комитета на регионите, Абруцини увери, че ще продължи да надгражда вече постигнатото и пожела успех на БТПП.


18.06.2020 г.

Още новини:

Видео:

Назад