Назад

Благотворителният бал на строителите и архитектите ще се проведе на 19 юни



Храм-паметникът „Александър Невски“е сърцето и душата на София, а днес той има спешна нужда от ремонт и реставрация заради непрестанните течове, които съсипват ценни иконописи.

На 19 юни (петък) от 18:30 часа в градината на хотел „Маринела“ ще се състои Благотворителният бал на строителите и архитектите. Събитието ще се проведе в помощ на патриаршеската катедрала и с подкрепата на предстоятеля на храма - Мелнишкия епископ Герасим.

Балът е част от благотворителната кампания на БНТ и Светия Синод „За величието на храма“, която започна с излъчването на специален видеоклип за DMS номер (17 777 със съобщение с текст „NEVSKI”) по националната телевизия още през месец март. Средства се събират и чрез благотворителната платформа HelpKarma.

Основна цел на кампанията е да осигури финансиране за най-належащите строителни дейности, свързани с течовете от покривната част на катедралата.  

В рамките на събитието ще бъдат раздадени и Националните награди за строителство и инвестиции. След тях ще се проведе благотворителен търг с картини, предоставени от изявени родни художници, както и с предмети, досегашна собственост на български звезди. Набраните средства от търга ще бъдат предоставени на Светия Синод.

Сред художниците, дарили творбите си за търга, са Илия Желев, Греди Асса, Иван Яхнаджиев и други.

Организатор на събитието е Балканската медийна асоциация. Генерални медийни партньори са БНТ и БНР. Подкрепа оказват още БТА, БГ Радио, телевизия „Евроком“, вестниците „Стандарт“, „Труд“, „Строител“, „19 минути“, „България днес“, списание 2В2, както и множество онлайн издания, сред които и най-голямото интернет списание за строителство, архитектура, инвестиции и туризъм www.investbuild.eu

Съдействие оказват и Българската търговско-промишлена палата, Лайънс Клуб София – Витоша, Изпълнителната агенция на насърчаване на малките и средни предприятия и много други.

На събитието се очакват да присъстват 200 гости от българския и от международния строителен бранш.  

Пълна информация може да намерите на сайта https://investbuild.eu/awards

Потвърждение за участие в събитието може да направите до 15 юни на телефон – 0896154403 или на следните мейли: premiergroupevent@gmail.com / awards@investbuild.eu

 


12.06.2020 г.

Още новини:

Видео:

Назад