Назад

Историческа приемственост и дигитално бъдеще



Андрея Щерев, председател на Българската асоциация за кръгова икономика и биотехнологии, сподели с председателя Цветан Симеонов своята идея за създаване на награда на името на Иван Грозев – известен като „патриарха на българската индустрия“ и първи председател на Палатата.

Подобни предложения и инициативи са закономерни и очаквани не просто поради факта, че през 2020 г. БТПП отбелязва своята 125-а годишнина, а и защото личността на Грозев заслужава да бъде извадена от историческата памет и поставена в контекста на днешния ден. Неслучайно Палатата продуцира, съвместно с Five Star Media Group, филм за живота и дейността на този близък съратник на Левски и строител на съвременното българско общество, с въздействащото заглавие „Патриархът на градежа“. Премиерата на документалния филм предстои, а звездно участие в него отбелязва популярната актриса Гергана Стоянова. Така споменът за Иван Грозев „оживява“, а думите и делата му намират своята приемственост в съвремието.  

В рамките на разговора бяха дискутирани и идеи за бъдещето на търговските изложения и модернизирането на панаирната дейност, предвид новите изисквания на едно общество в епидемиологична обстановка.

 


09.06.2020 г.

Още новини:

Видео:

Назад