Назад

Онлайн среща с финансова компания MERCATTURA INC

Още една възможност за износ на български фирми на световния пазар


 

Председателят на БТПП, Цветан Симеонов проведе онлайн разговор с Зара Иванова (zara.ivanova@mercattura.com тел. (415)617-5694), съосновател на финансовата компания Mercattura Inc със седалище в САЩ (www.mercattura.com).

Компанията се занимава с международен експортен факторинг и финансиране на веригата на доставки за малки и средни предприятия. Платформата е дигитална, кандидатства се бързо и лесно, като е предназначена да помогне на малки и средни български фирми, износители за САЩ, да разширят дейността си чрез достъп до изгодно финансиране от САЩ. Към момента финансовата компания е помогнала на български фирми в сферата на специализирани храни, българско сирене, мебелна индустрия, машини и др.

Симеонов изрази подкрепа за намеренията на компанията за подпомагане на МСП от България да стъпят на американския пазар и да имат добрата възможност да разширят своята международна дейност, което е от изключително значения в този момент. Представена бе дейността на БТПП в подпомагане на бизнеса с определен набор от услуги по целия спектър от намиране на партньори до решаване на спорове, чрез Арбитражния съд,  доброволния търговски регистър към БТПП и системата от 28 регионални търговски палати. Договорено бе в близко бъдеще БТПП да организира заедно с Mercattura Inc представяне на дейността на компанията пред български МСП, като допълнително ще бъде публикувана информация за точния период на провеждане.   

Презентация на Mercattura Inc можете да намерите ТУК


02.06.2020 г.

Още новини:

Видео:

Назад