Назад

Илюстрация на нетърпимост и прогноза на БТПП





Поредна  илюстрация на нетърпимостта на управляващите към организации, които говорят обективно дори да се налага да бъдат критични към властта.

02-06-2020 Новината: Фондация "Български институт за правни инициативи" и Сдружение "Българска Търговско-Промишлена Палата" са неправителствените организации, които ще участват за една година в Гражданския съвет към Съвета за координация и сътрудничество за мониторинг на борбата с корупцията и организираната престъпност, съдебната реформа и върховенството на закона. Те бяха изтеглени днес чрез жребий в Министерство на правосъдието, който беше излъчен онлайн.

Втора новина от същия ден: Шест часа след тегленето на жребия, който определи Български институт за правни инициативи за член на Гражданския съвет към Съвета за сътрудничество по съдебната реформа, министърът на правосъдието Данаил Кирилов отмени избора и откри нова процедура, като дава нов срок от 60 дни за кандидатиране. Мотивът - че само две били неправителствените организации наблюдаващи върховенството на закона, които се кандидатирали за участие ...

Прогноза на БТПП: Жребий ще се тегли докато не се спечели от „удобна организация“


03.06.2020 г.

Още новини:

Видео:

Назад