Назад

Цветан Симеонов проведе конферентна връзка с Мариана Кукушева



 

Председателят на УС на БТПП Цветан Симеонов проведе конферентна връзка с Мариана Кукушева, която е председател на Националния браншови съюз на хлебарите и сладкарите, по повод днешния професионален празник на хлебарите - Спасовден.

В разговора бяха обсъдени възможното изсветляване на сектора на производството на хляб и очакванията от приложението на новия Закон за храните, който бе гласуван наскоро от парламента. Мариана Кукушева информира председателя на БТПП, че правилата сега са разписани по модела на действие в страните-членки на ЕС.

Цветан Симеонов потвърди, че Българската търговско-промишлена палата, както и до сега ще продължава да подкрепя усилията за създаване на нормална конкурентна среда в страна и отстраняване на нелоялната конкуренция и, че БТПП ще продължи усилията стандартите на GS1 да бъдат лесно достъпни и възможностите им да бъдат доведени до знанието на онези, които могат да ги използват в етикетирането на своите стоки. В това число и в логистиката, проследимост на стоките от производители, доставчици и търговци. За проследимостта на ползваните суровини също може да се включат възможностите на баркодирането на GS1.

Събеседниците се обединиха около тезата, че в хранителния сектор – хляба е, особено чувствителен и БТПП заедно с Националния браншови съюз на хлебарите и сладкарите трябва се средата да подобряват средата за нормална конкуренция, а не за нелоялна от което страда потребителя.


28.05.2020 г.

Още новини:

Видео:

Назад