Назад

Онлайн среща с представители на Борда на Турско-българския икономически съвет



Цветан Симеонов, председател на БТПП и съпредседател на Българо-турския икономически съвет, се срещна онлайн със своя колега Зеки Сарибекир, новоизбран председател на Турско-българския икономически съвет към Съвета за външноикономически отношения на Турция (DEIK). В онлайн заседанието взеха участие представители на Борда на Турско-българския икономически съвет и екип на БТПП.

Срещата беше информативна, като бе поставен акцент върху състоянието на икономиките в контекста на пандемията от COVID-19, както и на съвместните усилия на двата съвета за развитие на българо-турските икономически отношения. Цветан Симеонов подчерта, че Турция е един от най-сериозните търговски партньори на България и изрази готовността на БТПП да подкрепя бизнеса от България и Турция. Председателят на БТПП заяви, че е оптимист за бъдещето и вярва, че двустранните отношения ще продължат да се развиват успешно. Той акцентира върху иновативните услуги, които Палатата предлага в полза на бизнеса - като BG Barcode, 360-градусово заснемане на фирми и др. Подробно представяне на дейността на Палатата беше направено от директора на Международния отдел - Габриела Димитрова. За повече информация: Тук

Членовете на Борда на Турско-българския икономически съвет, които взеха участие в срещата, представиха бизнеса си – секторите хранително-вкусова промишленост и селско стопанство, машиностроене, автомобилни резервни части, банково дело, консултантски услуги, строителство и др. Списък с участниците и техните данни за контакт можете да намерите тук.

И двете страни се споразумяха да подготвят съвместен документ с конкретни стъпки за развитието на двустранните отношения след кризата от COVID -19.

За допълнителна информация заинтересованите фирми могат да се свързват с:

  • БТПП – Българо-турски икономически съвет – E-mail: m.markova@bcci.bg ; тел..: 02 8117 494, 8117 489
  • DEIK – Турско-български икономически съвет- E-mail: adamali@deik.org.tr; Tel.: +90 212 339 50 74.

 

 


27.05.2020 г.

Още новини:

Видео:

Назад