Назад

БГ Баркод: традиционни млечни продукти - „бялото злато“ на „Недко Недков – Овчарово” ЕООД



Иновативната българска фирма „Недко Недков – Овчарово” ЕООД с най-много въведени продукта за седмицата 4-8 май 2020 г. в електронния каталог БГ Баркод.

Фирмата е създадена през 1993 г. Основателят - Недко Недков, агроном по образование,  започва да обработва земя под аренда в с. Овчарово (общ. Добрич), където е и настоящата производствена база. С времето обработваемата земя е увеличена и към момента тя достига до 60 000 дка в сърцето на Добруджа. Първоначално основен отрасъл е растениевъдството, в последствие развиват производство на млечни продукти и месопроизводство. От „Недко Недков – Овчарово” ЕООД залагат на използването на съвременни технологии, осигуряващи максимален комфорт за животните и оптимален контрол върху всички процеси. Във фирмата млякото е възприето като „бяло злато“ и относно производството на млечни продукти се доверяват изцяло на традициите и използват само български закваски и мая. В млечните продукти няма стабилизатори, добавени масла, подобрители или овкусители. Тъй като основният им стремеж е предлагането на природно чисти млечни продукти, упражняват контрол над целия процес, който започва от отглеждането на зърнените култури и приготвянето на фуражите и завършва с крайния продукт – месото, млякото и млечните произведения. Цикълът на производство е затворен, включително и производство на т.нар. „зелена енергия“ – биогаз.

Информация за продуктите на „Недко Недков – Овчарово” ЕООД вече може да бъде намерена  в електронния каталог БГ Баркод, а потребителят може лесно да прочете повече за различните видове с едно сканиране на баркода върху етикета посредством обновената версия на мобилно приложение БГ Баркод.

 


26.05.2020 г.

Още новини:

Видео:

Назад