Назад

Представяне на програмата Еразъм за млади предприемачи пред студенти от УХТ в Пловдив



БТПП представи програмата Еразъм за млади предприемачи пред студенти от Университета по хранителни технологии в Пловдив. В партньорство с проф. д. ик. н. инж. Божидар Хаджиев, от катедра Индустриален бизнес и предприемачество и член на УС на БТПП, ръководителят на проекта Габриела Димитрова, директор Международно сътрудничество в БТПП, представи възможностите на програмата по време на две онлайн събития с участието на повече от 100 студенти втори курс, обучавани по дисциплината "Мениджмънт на предприятията от ХВП“ от специалности: "Технология на вино и пиво", "Биотехнологии", "Кетъринг, "Анализ контрол и екология на храните", "Технология и дизайн на храни и ароматно-вкусови продукти","Технология и качество на храни" и „Храни, хранене и диететика".

По време на събитията бе представена основна информация и факти за трансграничната програма за обмен, която предоставя на нови или бъдещи предприемачи възможността да се учат от опитни предприемачи, които управляват малки предприятия в други участващи в програмата държави.

Акцент бе поставен върху стъпките за кандидатстване, изискванията за участниците и ползите за младите предприемачи. Представни бяха и  финансовите параметри на програмата, която финансира престоя на младия предприемач. Финансовата помощ зависи от страната и продължителността на обмена.

С интерес студентите разгледаха и различни истории на успеха на млади предприемачи, които вече са участвали в програмата за обмен. Повече примери за успешни партньорства по програмата могат да бъдат открити ТУК

За повече информация: Българска търговско-промишлена палата, Дирекция Международно сътрудничество и международни организации, Габриела Димитрова, тел.: 02 8117 489,  e-mail: interdpt@bcci.bg; Мирослава Маркова, тел.: 02 8117 494, e-mail: m.markova@bcci.bg

 

 


19.05.2020 г.

Още новини:

Видео:

Назад