Назад

Глобална кампания за подпомагане на малкия и среден бизнесВ обръщение към търговските палати по света Джон Дентън, Генерален секретар на МТК – Париж, и Хамад Буамим, Председател на Световната федерация на камарите, призовават колеги, експерти и общественици да обърнат сериозно внимание на начина, по който сегашната пандемия се отразява на малките и средни предпрития (МСП):

„Скъпи колеги, пишем ви в тревожни времена. Пандемията Covid-19 е не само една тежка здравна криза - много бързо тя се превърна и в икономическа, заплашвайки дейността на малките и средни предприятия и хората, работещи в тях. За да се борим с икономическите последствия от пандемията са нужни бързи и решителни мерки в помощ на бизнеса.

Ето защо стартираме глобална кампания „Да спасим нашите МСП“. Радваме се да споделим с вас нашия призив към различните правителства по света да спасят МСП и ви окуражаваме да го правите и вие - с правителства, ключови министерства, банки за развитие и международни организации, собствените ви бизнес мрежи, търговски асоциации, мениджъри от МСП, стартъпи и работещи за себе си хора.

„Да спасим нашите МСП“ обаче не се изчерпва само с този апел. В следващите дни и седмици, ние ще:

-предложим инструменти за подпомагане на МСП през този труден период, включително чрез бизнес съвети и споделени практики;

-подчертаем ценния принос на бизнеса в борбата с кризата, независимо дали става дума за пренасочване дейността на фабрики към производството на медицински изделия или подпомагането на местните общности;

-работим с вас, за да бъдем сигурни, че МСП получават цялата подкрепа, от която се нуждаят.“

Като пряк член на МТК – Париж, Българската търговско-промишлена палата застава твърдо зад тази инициатива и се включва активно в кампанията за подпомагане на малките и средни предприятия. По време на настоящата здравна и икономическа криза служителите на Палатата не са спрели да помагат на бизнеса в София и във всеки областен център, като, разбира се, могат да използват дигиталните средства за комуникация, тъй като дейността на БТПП е отдавна компютъризирана.    

  

 


01.04.2020 г.

Още новини:

Видео:

Назад