Назад

Засилен интерес от страна на фирмите към БГ БАРКОД





През месец март се наблюдава засилен интерес от страна на фирмите към въвеждането на данни за продукти в електронния каталог БГ Баркод. Производители и притежатели на търговски марки от различни сектори активно въвеждат информация за своите продуктил За това призова по-рано през месеца и председателят на БТПП Цветaн Симеонов на среща на бизнеса при президента Румен Радев и чрез различни медии.

За хранителните стоки информацията е максимално изчерпателна и съобразена с изискванията на Регламент 1169/2011, но в БГ Баркод намират място всякакви други стоки, маркирани с баркод, започващ с 380.

Така въведени, съобразени с изискванията на GS1 България и европейските стандарти, те стават част от достоверна база данни, която може да се споделя в единен формат с крайни клиенти, търговски партньори, търговски вериги, онлайн платформи, регулаторни органи и др. Синхронизацията на данни за основни атрибути с Глобална платформа от регистри на международната организация GS1 от друга страна прави продуктите видими в световен мащаб и предлага по-високо индексиране в интернет търсачките.

Листването на продуктите в БГ Баркод ще помогне на фирмите да отговорят по-добре на изискванията на продажбите на съвременния дигитален свят, който през последните седмици измества традиционните магазини. Въвеждането на продуктите днес е една възможност за фирмите да използват по-ефективно капацитета на своите служители, без да нарушават условията на карантина. За целта е необходимо само интернет достъп и да разполагат с етикета на продукта пред себе си.

За да направи крайният потребител правилния избор, кой продукт да закупи от множеството, той се нуждае от достоверна и максимално изчерпателна информация - както в електронните магазини, така и във физическите, където клиентът може лесно да сканира баркода.

Електронен каталог БГ Баркод: www.bgbarcode.bg

За повече информация за каталога БГ Баркод  ТУК 

Можете да се свържете с Велин Кърчев, тел.: 02 8117 439, е-mail: velin.karchev@gs1bg.org

   


30.03.2020 г.

Още новини:

Видео:

Назад