Назад

БТПП официално представи мрежа за електронна търговия EComGrid

 В първия ден на есенния Пловдивски панаир Председателят на БТПП Цветан Симеонов и партньорите от „Полигон груп” представиха официално съвместния проект в услуга на малкия и средния бизнес EСomGrid.
За реализиране на целите на проекта бе разработен Интернет портал, наречен EСomGrid (Electronic Commerce Grid – Мрежа за електронна търговия. 

Това е възможност за всяка фирма да достигне до електронен обмен на продуктова и маркетингова информация - каза при представянето Нив Шварц от израелската група, която управлява такава платформа в САЩ и Израел от 12 години. 

Сега към двата езика на бизнеса английски и иврид, ще се прибави и информацията на български. Електронната платформа разчита на най-високите стандартизирани изисквания на GS1 и практически се явява като една Шенгенска зона, в която който е влязал, вече не го спират по границите - така образно се изрази Цветан Симеонов, като представяйки инициативата пред фирми от България и от Европа.
Сред предимствата за българските фирми бяха посочени възможностите за пряк достъп до международните пазари; включването на основни данни за статута и детайлни данни за произвежданите и търгувани продукти; възможностите за представяне и реклама на продуктите/услугите без влагане на допълнителни разходи за това, вкл. и за създаване на собствен уеб сайт, както и лесно намиране на партньори.
Порталът ще осигури условия за директна връзка между фирмите и ще улесни партньорските контакти между тях. Чрез него всяка фирма ще може сама да изпраща информация и съобщения насочена/и към:фирми, които са присъединени към създадена от нея т.нар.общност от бизнес партньори.
Фирмите които се включат в мрежата ще могат от първия ден да правят селекция по собствени критерии на връзките и информацията, която ще се поддържа винаги актуална.
БТПП ще осигури пълно обслужване на фирмите за включването им в портала, чрез пакет от услуги, който ще обхваща:
- въвеждане на данни за фирмен профил от оператор на Палатата, 
- описание на продуктите/услугите;
- заснемането им,
- измервания в специално оборудвана лаборатория на БТПП или на място в предприятието;
- данни за вида, начина и габаритите на опаковката;
- консултации по GDSN (глобалната мрежа за синхронизиране на данните) стандарти, което е изключително важно за осъществяване на международната търговия;
- превод на информацията на английски език.
Беше представена тестовата версия на портала на адрес
www.tradenet1.com. 

БТПП предварително е включила базова информация за 6475 фирми, които само ще добавят детайлна информация за продуктите и услугите предоставяни от тях, като по този начин порталът ще отговори на повишените изисквания на предприемачите и ще подпомогне установяването на бъдещи партньорски отношения между тях.
До края на 2011 г. регистрацията на фирмите в портала ще бъде безплатна.
След влизане в действие на окончателната му версия, услугите ще се предоставят на абонаментен принцип. За членовете на БТПП са предвидени отстъпки от цената: 10% за асоциираните членове и за членовете на GS1 България и 20% - за преките членове на Палатата.

26.09.2011 г.

Още новини:

Видео:

Назад