Назад

Цветан Симеонов откри Втората международна специализирана изложба BIO ECO

под патронажа на министъра на земеделието и храните д-р Мирослав Найденов
Председателят на БТПП Цветан Симеонов откри изложението BIO&ECO EXPO 2011 във Централното фоайе на НДК.  Сред официалните лица бяха Н. Пр. Г-жа Джудит Ланг, Посланик на Унгария, Н.Пр. г-жа Шиила Камерър, извънреден и пълномощен посланик на ЮАР , търговски представители от посолствата на Китай и Гърция.
 

Директорът на Българската агенция за безопасност на храните д-р Йордан Войнов приветства участниците и гостите от името на министъра на земеделието и храните д-р Мирослав Найденов, който за втори път е патрон на изложението.

Българска търговско-промишлена палата като организатор на изложението е съпричастна към темата, която става все по-модерна, а заедно с българските тази година участват и изложители от чужбина. Продуктите са произведени от различни къчтета на света и са с изключително широк спектър  от храни и козметика, до предпазни средства и безопасни опаковки, като имат произход от Африка до Сибир. – каза Цветан Симонов.

 
В изложбата участват 62 фирми производители и търговци на биологично сертифицирани, екологично чисти и натурални продукти, но на практика те са двойно повече  представящи растителни и животински суровини, храни и напитки, билки и подправки и хранителни добавки; био и натурална козметика; еко облекла, мебели, сувенири, 3D пъзели, соларни конструктори и др.; “зелени” офис консумативи; биоферми; еко технологии.


В съпътстващата програма има предвидени семинари и презентации с актуална тематика. С информационен щанд участва Министерството на земеделието и храните за представяне на Програмата за развитие на селските райони.


This text in EN 

14.09.2011 г.

Още новини:

Видео:

Назад