Назад

Бразилия – България – устойчиви партньорства, 5 октомври 2011 г

Снимка®БТПП
 
На 21 септември 2011 г. председателят на БТПП Цветан Симеонов проведе работна среща с посланика на Бразилия у нас Н.Пр. Уошингтон Луис Перейра де Соуса, вторият секретар към посолството Дурвал Кардосо де Карвало и ръководителя на отдел Насърчаване на търговията към бразилското Министерство на външните работи Леонардо Коларес.

В резултат на срещата бе договорено провеждане на бизнес семинар „България – Бразилия – устойчиви партньорства“на 5 октомври 2011 г. в София с участие на бразилски бизнесмени и представители на секторите: селско стопанство, възобновяеми енергийни източници, хранително-вкусова промишленост.

Очаква се участието на министъра на развитието, индустрията и външната търговия на Бразилия Фернандо Пиментел, както и на други представители на правителството на Бразилия и България.

Бразилска компания, работеща в областта на земеделието и животновъдството ще сподели своя опит за работа с български партньори и ще представи потенциала на секторите в Бразилия. Българските производители на торове и обогатители на почвата също ще представят добри практики.

 
Възобновяемите източници на енергия ще бъдат дискутирани във втората част на бизнес семинара. Очаква се изключително голям интерес от страна както на бизнеса, така и на неправителствените организации за участие в събитието, поради ясната нужда от по-интензивно икономическо и външно-търговско сътрудничество между България и Бразилия. 

22.09.2011 г.

Още новини:

Видео:

Назад