Назад

Търговският съветник на Китай посети БТПП



 

Уанг Ксуекун, търговски съветник към Посолството на Китай в София, разговаря с председателя на БТПП Цветан Симеонов.

По време на срещата бяха обсъдени предстоящи съвместни дейности за 2020-а година. Констатирано бе, че 2019-а е една от най-успешните от сътрудничеството между екипа на БТПП и търговския отдел към китайското посолство.

И през тази година продължава интензивният обмен на икономическа и бизнес информация за още по-голямо активизиране на сътрудничеството от двете страни. Палатата допълнително ще информира заинтересованите за предстоящите през годината посещения на китайски бизнес делегации в България.

Със съдействието на Посолството на КНР в София през 2019 г. бяха организирани редица събития. Палатата изпрати представителна делегация от 23-ма мениджъри и експерти от БTПП, регионални търговско-промишлени палати, браншови организации и фирми-членове.

Бизнес делегация, организирана от БТПП, съвместно с администрацията на Президента Румен Радев, взе участие в Световния икономически форум в Далиен.

През изминалата година Палатата посрещна редица делегации от  провинция Хейлонгжанг, бизнес район Хунцяо, Шанхай, както и от Държавната агенция по традиционна китайска медицина и др. Палатата бе домакин и на среща с втората по-големина на активи банка - Китайската строителна банка.

 


17.01.2020 г.
Назад