Назад

Бизнес съветът на Черноморското икономическо сътрудничество има нов сайтЗам.-председателят на БТПП Тодор Табаков взе участие в 61-та среща на Борда на директорите на Бизнес съвета към Черноморското икономическо сътрудничество /BSEC BC/, която се проведе в Солун през миналата седмица.

Срещата бе домакинствана от ТПП на Солун, по силата на ротационното председателство на организацията - Гърция ръководи BSEC BC в периода юли-декември 2019 г.

Карилаос Алексопулос, ротационен председател на BSEC BC и член на борда на ТПП Солун приветства участниците и изрази удовлетворението си от последователната работа на повечето членове. Сред обсъдените теми бяха: правила и принципи за асоцииране на членове към организацията, инициативи за насърчаване на женското предприемачество в региона, присъствие на Бизнес съвета в интернет пространството и организационни въпроси.

Бе представен изработеният от БТПП интернет сайт на BSEC BC, който съдържа основна информация за Бизнес съвета - цели, новини, членове, партньори.

В рамките на гръцкото председателство в Солун се проведе и конференция на тема Корпоративна социална отговорност. Зам.-председателят на БТПП представи няколко примера за добри практики в тази област.

През декември, отново в Солун ще се проведе още едно събитие от календара на гръцкото председателство - на тема женско предприемачество. Алексопулос отправи покана за участие в конференцията на 12 декември, което включва следните теми: бизнес средата в Черноморския регион, социални аспекти на женското предприемачество, финансови механизми за жени предприемачи, дилемата работа/семейство, ролята на работещата жена и др. /програма на конференцията на английски език/.

В събитието ще вземат участие представители на Черноморската банка за търговия и развитие, за да представят конкретни програми за финансиране на жени в бизнеса.

При интерес за участие в събитието, можете да се свържете с БТПП, дирекция Международно сътрудничество и международни организации, тел.: 02 8117 489, e-mail: interdpt@bcci.bg.

 

 

 


28.11.2019 г.

Още новини:

Видео:

Назад