Назад

Тясно сътрудничество между БТПП и Посолството на Китай у нас



Главният секретар на БТПП Васил Тодоров проведе работна среща с търговския съветник към Посолството на Китайската Народна Република Уанг Ксуекун, както и с Даниел Жу, от търговската секция на посолството, и Ли Дзиенрън, първи секретар по търговските въпроси.

По време на разговорите бяха обсъдени резултатите от участието на главния секретар на Палатата на изложението за технологии и иновации в Шенжън, Китай (China Hi-Tech Fair 2019), което се проведе в периода 13-17 ноември.

Васил Тодоров благодари на Посолството на КНР в София за оказаната подкрепа и съдействие по време на пътуването и организираните допълнителни срещи. Той представи информация за изложението, в което са участвали над 3300 изложители и сподели, че особен интерес за него са представлявали направленията научна и развойна дейност, изкуствен интелект, блокчейн, нови материали, екология, защита на интелектуалната собственост и др.

Дискутирано бе бъдещо сътрудничество и инициативи на БТПП с Китайската камара на износителите и вносителите на машини и електротехника, като Тодоров потвърди необходимостта от съвместни дейности на браншово равнище.

Търговският съветник на Китай– Уанг Ксуекун, изрази готовността на Посолството на КНР в София за подкрепа на бъдещи инициативи на БТПП, свързани с посещения на изложения в Китай.

 


27.11.2019 г.

Още новини:

Видео:

Назад