Назад

Председателят на БТПП участва в среща на Глобалния алианс за споделената икономика

Председателят на Българската търговско-промишлена палата Цветан Симеонов участва днес в среща на Глобалния алианс за споделената икономика - The Global Alliance of Sharing Economy (GLASE), по покана на Петър Стоянов, президент на Република България /1997 – 2002/ и почетен член на БТПП. Срещата се провежда във Виена, с участието на повече от 30 бивши президенти и държавни глави от цял свят. GLASE е неправителствена международна икономическа организация с глобалната мисия за изграждане на споделена икономика без граници.

Организацията се подготвя от 2017 г., а днес във Виена бе официално обявено учредяването й в рамките на международна конференция на тема „Engaging the Sharing Economy”.

Визията на GLASE е да създаде бизнес платформа, която да бъде съвместно изградена и споделена от глобалните предприятия с цел взаимна икономическа полза. Платформата се ангажира в оптималното разпределение на ресурси, капитални проекти, високо квалифицирани човешки ресурси и споделено физическо пространство за фирми от цял свят.

Организацията си поставя следните непосредствени задачи: създаване на Международен консултативен комитет, откриване на Глобален институт за споделена икономика, както и сътрудничество и обмен с други икономически организации.

В рамките на събитието Цветан Симеонов проведе индивидуални срещи с Дилма Русеф, бивш президент на Бразилия, Петър Стоянов, президент на Р България /1997 – 2002/, както и с Николаус Шулце, директор глобална политика в Международната търговска камара в Париж.

 


29.11.2019 г.

Още новини:

Видео:

Назад