Назад

Смесени и чуждестранни палати на традиционна среща в БТПП

БТПП бе домакин на поредната среща на Клуба на смесените и чуждестранни палати. Събитието по традиция бе открито от председателя на Българската търговско-промишлена палата – Цветан Симеонов, който направи обзор на икономическата ситуация в страната, акцентирайки върху актуалните теми за бюджета, болничните листове, вноса на чуждестранна работна ръка и др. Обсъдени бяха още споразуменията за свободна търговия на ЕС с трети страни, интернационализацията на малките и средните предприятия, откриването на нови пазари и др.

По време на срещата бяха представени и новосъздадените Българо – австралийска бизнес камара /БАБК/ и Българо – черногорска търговско-промишлена палата /БЧТПП/.

Йоана Кехлибарова, главен изпълнителен директор на БАБК представи подробно дейностите на организацията, с цел популяризиране на двустранните бизнес отношения България - Австралия.

Надежда Ванева, председател на Българо – черногорската търговско-промишлена палата и Юлиан Ефтимов, член на УС, споделиха своя опит и впечатления от „Дните на България в Черно гора “, проведени в периода 11-13 ноември.

Мила Ненова, директор на Конфиндустрия България, запозна участниците в срещата с предстоящото бизнес събитие CONNEXT, което има за цел установяване на партньорства между фирми от Югоизточна Европа и Италия. Събитието ще се проведе в края на февруари 2020 г. в Милано. Конфиндустрия и БТПП поеха ангажимент да предоставят допълнителна информация за условията за участие в него.

На срещата присъстваха още представители на Българо – израелската ТПП, Българо-полската търговско-промишлена камара, Българо-македонската търговско-промишлена палата и Ирано-българската бизнес асоциация.

 


29.11.2019 г.

Още новини:

Видео:

Назад