Назад

Новоназначеният посланик на Хърватия в България посети БTПП



Нейно Превъзходителство Ясна Огняновац обсъди  икономическите отношения между двете държави с председателя на Палатата Цветан Симеонов. Взаимовръзките между България и Хърватия са отлични, но е нужно да се работи активно за задълбочаването им, сподели Симеонов. Посланик Огняновац на свой ред заяви, че ще направи необходимото за да представи най-добрите компании от Хърватия на българския пазар -производители на вино, козметика, хранителни изделия и др. Търсят се надеждни български вносители на споменатите продукти.

Огняновац сподели и информация за намеренията на голяма хърватска компания, която работи в сектор хранително-вкусова промишленост и предстои да отвори представителство в България. Фирмата търси български суровини – в частност зеленчуци.

Симеонов наблегна, че съществува огромен потенциал в областта на туризма, но към  момента няма директен полет между столиците на двете страни. С чартърни полети са свързани само Дубровник, Варна и Бургас.

Председателят на Палатата запозна Н.Пр. Огняновац с дейността и услугите на БТПП и подчерта, че организацията подкрепя всяка инициатива, която е в полза на бизнеса.

В хода на разговора бе обсъдено и предстоящото хърватско председателство на Съвета на ЕС от януари 2020. Посланик Огняновац призна, че то ще бъде свързано с доста предизвикателства, като новата Европейска комисия, Брекзит и т.н.

В рамките на проведената в Палатата среща бе договорено и провеждането на двустранен бизнес форум през 2020 г. в България.

 

 


13.11.2019 г.

Още новини:

Видео:

Назад