Назад

Идеи за популяризирането на традиционната китайска медицина у насСреща с представители на Държавната агенция по традиционна китайска медицина се проведе в БТПП. Агенцията регулира лекарствената индустрия, свързана с този тип медицина в азиатската държава и е под ръководството на Министерството на здравеопазването на КНР.

Председателят на Палатата Цветан Симеонов се запозна със заместник-директора Уанг Жийонг, както и с представители на различни отдели на Агенцията. Симеонов разясни дейността на GS1 в областта на медицинския сектор, която позволява проследяване на всички елементи – лекарства, инструменти и останали средства, които се използват в тази област, както и на пациентите.

На срещата бе обсъдена темата за необходимостта от регистрация на медицински продукти и лекарства на традиционната китайска медицина. Към момента тези изделия нямат специален статут според българското законодателство. Регистрацията и придобиването на правоспособност за лекари по традиционна китайска медицина също бяха разисквани по време на разговора.

Гостите разясниха, че тази медицина подхожда към пациента по холистичен начин - тялото се приема за една голяма система и се лекува комплексно. Температурата, околната среда и природата също влияят на пациентите и процеса на тяхното подобряване.

Китайската традиционна медицина има редица постижения при лечението на сериозни заболявания, при които общоприетата терапия отчита малък успех.

БТПП предложи организирането на специализирано изложение през следващата година в София.

 


12.11.2019 г.
Назад