Назад

Конференция „България – Пакистан: възможности за сътрудничество"







В БТПП се проведе бизнес конференция на тема „България – Пакистан: възможности за сътрудничество в търговията и туризма”. Събитието се организира от Българската търговско-промишлена палата, съвместно с Bridging Trade International и Посолството на Ислямска република Пакистан в София.

Цветан Симеонов, председател на БТПП, откри конференцията, като приветства гостите от Пакистан, представляващи компании от сферата на туризма, текстилната промишленост, кожената индустрия, спортната екипировка, автомобилостроенето, хранително-вкусовата промишленост и др.

България има предимството да е най-близката територия от ЕС за Пакистан, подчерта Симеонов в изказването си. Гостите бяха запознати с възможността да използват доброволния търговски регистър и други услуги на БТПП при намирането на бъдещи партньори в България.

Приветствие на конференцията отправи и Маруан Алекс Аийаш, временно управляващ посолството на Пакистан в София. Той изтъкна някои важни факти относно икономическото сътрудничество между двете страни. Разстоянието от Пакистан до България, например, за превоз на контейнер със стока с камион се взима за около 6-7 дни. Двустранната търговия между държавите възлиза на 34 млн. щ.д. за 2018 г., но има потенциал за растеж. В средата на тази година бе подписана Спогодба за избягване на двойното данъчно облагане между Пакистан и България.

Събитието завърши с провеждане на двустранни срещи по интереси.

Презентация на инвестиционния климат и бизнес възможностите в Пакистан


05.11.2019 г.
Назад