Назад

Почетна диплома на БТПП за посланика на ЕгипетНегово Превъзходителство г-н Моайад Фаталах Елдали, извънреден и пълномощен посланик на Арабска република Египет в София, получи почетна диплома от Българската търговско-промишлена палата по повод приключване на мандата му в нашата страна. Отличието връчи главният секретар на Палатата – Васил Тодоров, по време на прощалния коктейл в посолството.

Н. Пр. г-н Елдали бе отличен за активното му сътрудничество с БТПП, както и за приноса му към развитието на икономическото сътрудничество между България и Египет. С негово съдействие бе осъществено посещение в Египет на българска бизнес делегация  през март т.г., придружаваща визитата на президента Румен Радев. В делегацията участваха представители на УС на БТПП и бе подписан Меморандум за сътрудничество между Хасковската търговско-промишлена палата и Търговската палата – Александрия.

От самото начало на мандата на посланик Елдали в края на 2017г., Посолството и БТПП редовно обменят информация за предстоящи събития и изложения, участват в намирането на бизнес партньори в двете държави и обсъждат предстоящи визити.

 


22.10.2019 г.
Назад