Назад

Меморандум за разбирателство между БТПП и Търговската палата на Южен Лондон









Втора среща с ръководството на Търговската палата на Южен Лондон се проведе в София. Председателят на БТПП Цветан Симеонов обсъди с партньорите си Гери Макдонаг, изпълнителен директор, и Гай Одиберт, директор, възможностите за двустранно сътрудничество. През 2008 г. делегация от Южен Лондон посети БТПП и проведе двустранни срещи с български партньори

Търговската палата на Южен Лондон съществува вече над 30 години и има 250 фирми – членове, които са изключително активни в търсене на международни връзки и сътрудничества.

Симеонов запозна гостите с целите и мисията на БТПП, която функционира по модела на ТПП във Великобритания. Той сподели опита на БТПП в поддържането на електронен регистър на фирмите членове – над 52 000, както и  в областта на търговския арбитраж, който практикува повече от 120 години. Гостите проявиха интерес към актуалната информация в брошурите на палатата „България в цифри“ и „Класация ТОП 100 – водещи фирми в българската икономика“.

Симеонов и Макдонаг подписаха меморандум за разбирателство между Българската търговско-промишлена палата и Търговската палата на Южен Лондон за насърчаване на инвестиционните и бизнес възможности между членовете на двете организации.

Двете палати се договориха да разменят бизнес делегации и да подкрепят развитието на съвместни бизнес инициативи.

Както БТПП вече информира, в периода 20 – 24 октомври 2019г. в България на посещение е и бизнес делегация от Търговско-промишлената палата на Южен Лондон.

В състава на делегацията са включени представители на следните сектори: обзавеждане и вътрешен дизайн, туризъм, киберсигурност и системи за сигурност, банков и финансов сектор и регулации, храни и напитки, кетъринг, медицинско оборудване, енергетика, управление на отпадъците и рециклиране, недвижими имоти, правни и консултантски услуги, оборудване и соларни панели и др. Списък с делегацията и техните интереси могат да бъдат открити тук.

  


22.10.2019 г.
Назад