Назад

Среща с търговския съветник към Посолството на Китайската Народна Република



Главният секретар на БТПП Васил Тодоров проведе работна среща с търговския съветник към Посолството на Китайската Народна Република Уанг Ксуекун и представителя на Търговския отдел към посолството Даниел Жу.

Тодоров разговаря с гостите за ползите за бизнеса от участие в международни търговски изложения и панаири - както в Китай, така и по цял свят. Бе обсъдено конкретно събитие в гр. Шънджън – China Hi-Tech Fair 2019, което ще се проведе в периода 13 – 17 ноември 2019 г. Събитието е най-голямото в Китай на тема иновации и представя върхови постижения в секторите информационни технологии, енергетика, околна среда, възобновяема енергия, архитектурни технологии, оптоелектроника, нови материали и др.

Уанг информира, че китайското правителство има нова стратегия за развитието на гр. Шънджън, който е специализиран в областта на иновациите. Бе договорено БТПП да проучи интереса сред българските фирми за участие в международното събитие.

Търговският съветник на Посолството на Китай също така изрази задоволство от факта, че БТПП ще бъде партньор при организиране у нас  на пътуващия Шанхайски панаир през есента на следващата година, с домакин Интер Експо Център -  София.

Бе разменена информация и за подготовката на други посещения с бизнес насоченост в България и Китай, за които БТПП скоро ще оповести повече подробности.


26.09.2019 г.

Още новини:

Видео:

Назад