Назад

Със съдействието на БТПП Сдружение Агро Био Свят ще участва на изложение в Самсун



Председателят на БТПП Цветан Симеонов  проведе среща с Андрея Щерев, представител на Сдружение Агро Био Свят, по време на която бяха обсъдени предстоящите събития в сектор земеделие, както и идеи за популяризиране и утвърждаване на био иновациите в сектора.

Андрея Щерев изрази благодарност към Палатата, която успя да договори покриването на разходите за двама членове на Агро Био Свят за участие в изложението Samsun 5th Agriculture, Husbandry and Technology Exhibition 2019, Турция. Представителите на Сдружението ще имат възможността в рамките на три дни да посетят едно от най-големите изложения в сектор земеделие, храни и агротехнологии в Турция и да участват в двустранни бизнес срещи.

Г-н  Щерев, който е и управител на фирма Фермента-Б, представи пред председателя на БТПП идеята за въвеждане на  нови биологично изследователски технологии на пазара на Европейския съюз. Целта е да се предложат решения за това как IOT (Интернет на нещата) и големите данни могат да подобрят безопасността на храните, и по специално как те със своята способност да наблюдават и контролират системите от разстояние, ще помогнат да се гарантира развитието на сектора.  

Сдружение Агро Био Свят, член на БТПП, подкрепя технологията като инструмент, който може да подпомогне посрещането на предизвикателствата и нуждите в хранително-вкусовата промишленост и земеделието.

Повече информация за дейността на Сдружение Агро Био Свят   ТУК.

 

 


20.09.2019 г.

Още новини:

Видео:

Назад